top of page
Thomas Hilbrandie.jpg
schilderijlijst_transparant_04.png

Thomas Hilbrandie

(GITAAR AKOESTISCH & GITAAR ELEKTRISCH)

In 1978 ben ik geboren te Assen en na de middelbare school opgeleid als docerend musicus aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en als uitvoerend musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na mijn afstuderen heb ik altijd een lespraktijk gehad en heb ik op verscheidene muziekscholen gitaarles gegeven. Daarnaast heb ik ook zo veel mogelijk het podium opgezocht en mijn weg gevonden in diverse muzieksoorten zoals Jazz, Blues, Latin en Folk.

Ook heb ik altijd een brede interesse gehad in muziekstromingen zoals enerzijds Rock en anderzijds Klassiek, dit heeft mij altijd een brede basis gegeven voor het opzetten van een lespraktijk.

 

Ik geef les aan leerlingen van alle leeftijden, zowel op de akoestische als op de elektrische gitaar.
De focus ligt op muzikaliteit en instrumentbeheersing, het ontwikkelen van mentale en motorische vaardigheden om grip te krijgen op de ritmiek, harmonie en melodie, de belangrijkste ingrediënten van muziek. Maar het allerbelangrijkste is het plezier maken met muziek.


Noten leren lezen is belangrijk, vooral bij kinderen. Het zorgt voor structuur en is, zeker in latere fasen, een bijna onmisbaar communicatiemiddel, ongeacht welke stijl muziek.

Er leiden ook andere wegen naar Rome. Het leren spelen van TAB-notatie is handig, en met akkoordsymbolen kom je ook al een heel eind, als er maar naar het spel wordt geluisterd. 
Naast auditieve vaardigheden leg ik ook de nadruk op theorieleer, halskennis, techniek (plectrum en/of fingerstyle) en sound.

Tijdens de lessen hanteer ik de gangbare lesmethoden, maar ik kijk vooral naar wat het beste aansluit bij de leerling om de leerling zoveel mogelijk te motiveren. Een oud gezegde vat het goed samen: ter leering ende vermaeck.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie over de lestijden, lesduur en prijzen of eventuele andere vragen.
 

THOMAS HILBRANDIE GEEFT VOOR KLANKRIJK DRENTHE LES IN:
Assen

Rolde

NEEM CONTACT OP MET THOMAS HILBRANDIE

thomashilbrandie@gmail.com

Assen
Rolde
gitaarles
bottom of page