top of page
docent Saskia Rozeveld vioolles

Saskia Rozeveld

(VIOOL)

Op 9 jarige leeftijd mocht ik een instrument kiezen en muzieklessen gaan volgen. Bij de muziekschool kon ik instrumenten uitproberen en toen ik de viool in mijn handen kreeg was ik meteen verkocht! Vanaf dat moment kreeg ik vioollessen en sindsdien ben ik niet meer gestopt met spelen. Ik speelde veel samen en de viool maakte een steeds belangrijker deel uit van mijn leven. Uiteindelijk koos ik er voor om naar het conservatorium te gaan.

 

Ik speelde tijdens mijn studie in vele kamermuziek- en orkestprojecten en begon ook al vioolles te geven. Het vioolles geven had al tijdens mijn studie mijn volle belangstelling. In 1996 rondde ik mijn opleiding af aan het conservatorium van Groningen met het behalen van het diploma docerend musicus viool.

 

Na mijn opleiding heb ik mijn lespraktijk verder uitgebreid en heb veel concerten gegeven in duo’s, ensembles en orkesten. Ook maakte ik uitstapjes naar volksmuziek en pop. Ik speelde in bandjes, theater- en balletvoorstellingen en deed af en toe wat studiowerk.

 

Mijn focus is inmiddels steeds meer bij het lesgeven komen te liggen. Ik vind het heel mooi om te zien hoe leerlingen liefde voor de muziek en de viool ontwikkelen en hoe ze vervolgens uitgroeien tot muzikanten bij wie de viool een belangrijke plek in hun leven inneemt.

Sinds september 2023 ben ik ook als docent methodiek viool verbonden aan het ArtEZ conservatorium Zwolle, waar ik studenten opleid tot het mooie vak van viooldocent.

 

Mijn vioollessen zijn er voor beginners en gevorderden van alle leeftijden. Ieders behoeften en mogelijkheden zijn verschillend en ik help mijn leerlingen graag zich te ontwikkelen in zijn- of haar eigen tempo. Ik verwacht wel inzet van de leerlingen en bij jongere kinderen ook van hun ouders. Kwaliteit en plezier gaan naar mijn mening hand in hand: Hoe beter, hoe leuker!

 

De thuisstudie zal tenminste een half uur per dag vragen. Ouders van jongere kinderen zullen de lessen van hun kinderen moeten bijwonen en hen thuis moeten helpen met oefenen. Hiervoor is geen specifieke kennis of ervaring nodig. Kennis van muziektheorie of het notenschrift is niet noodzakelijk, dit wordt in de lessen spelenderwijs geleerd.

 

Op maandag geef ik les in OBS de G.A.Ridder in Beilen, op dinsdag in Dorpshuis De Anloop in Schipborg. Op vrijdag in MFA de Groene Borg in Westerbork. Daarnaast geef ik les in de stad Groningen.

 

Naast de vioollessen geef ik ook improvisatieworkshops en ben ik dirigent van het Keuning Jeugd Orkest (KJO). In dit orkest kun je al meespelen als je nog maar een paar maanden vioolles hebt!

 

Tarieven, voorwaarden en meer over mij vind je op op mijn eigen website: www.saskiarozeveld.nl

KvK 01173895

Beilen
Groningen
Westerbork
Schipborg-Zuidlaren
vioolles

SASKIA ROZEVELD GEEFT LES IN:

Beilen 

Groningen

Schipborg

Westerbork

Zuidlaren

NEEM CONTACT OP MET SASKIA ROZEVELD

Uw gegevens zijn verzonden!

bottom of page