top of page

Gitaar (Elektrisch)

Wanneer een akoestische gitaar te zacht is om goed in groepen mee te kunnen spelen - vooral met slagwerk of blaasinstrumenten – brengt een electrisch versterkte gitaar uitkomst. Maar ook in je eentje thuis kun je natuurlijk heel veel muzikaal plezier hebben met een electrische gitaar!

 

Een electrische gitaar gebruik je altijd in combinatie met een versterker. Tegenwoordig zijn er voor de beginnende gitarist de zogenaamde starterspakketten (starter kits) te koop in vrijwel alle muziekzaken. In zo’n pakket zit alles wat je nodig hebt: een gitaar, een klein versterkertje, een kabeltje om de gitaar aan te sluiten op de versterker, een hoes voor de gitaar, en eventueel nog wat kleine extra’s.

 

De gevorderde gitarist(e) zal op een gegeven moment overstappen naar een wat duurdere gitaar en een grotere versterker.

 

Met electrisch gitaar kun je al beginnen vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar. Veel kinderen (of hun ouders) kiezen er echter voor om eerst een paar jaar akoestisch gitaar te spelen. Daar leer je andere speeltechnieken. De overstap van akoestisch naar electrisch gitaar (en andersom) is niet groot.

 

Een goede gitarist is handig op beide instrumenten, en heeft na verloop van tijd meestal dan ook zowel een electrische als een akoestische gitaar in huis. Voor relatief weinig geld heb je al een goed instrument.

 

We helpen cursisten graag bij de keuze van aanschaf van een instrument. Beginnende cursisten raden we zelfs aan om vooraf even te overleggen over de aanschaf. Speelplezier begint immers met een instrument wat goed bij je past!

GITAARLES (ELEKTRISCH) IS BESCHIKBAAR IN:

Annen

Assen
Eelde-Paterswolde

Groningen

Norg

Peize

Roden

Rolde

Zuidlaren

 

DOCENTEN:

Bert Heikema (Eelde-Paterswolde, Groningen, Norg, Peize, Roden, Zuidlaren)

Jisse Vink (Annen, Groningen)

Thomas Hilbrandie (Assen, Rolde)

electrische gitaar les in Drenthe en Groningen
Bert Heikema
Jisse Vink
Thomas Hilbrandie
bottom of page