top of page
docent Bert Heikema gitaarles

Bert Heikema

(GITAAR AKOESTISCH & GITAAR ELEKTRISCH)

 

Van kinds af aan stond mijn leven in het teken van muziek. Ik ben begonnen op accordeon en ben later overgestapt op gitaar. Van jongs af aan speelde ik mee in groepjes: het basisschool-orkestje, een pop-en-jazzbandje met vrienden op de middelbare school; daarna in allerlei bands in en om Groningen. Toen er steeds meer optredens kwamen in binnen- en buitenland, heb ik definitief besloten om van mijn hobby mijn beroep te maken.

 

Tijdens mijn studietijd aan het Gronings Conservatorium ben ik les gaan geven; eerst privé, na mijn afstuderen in 1991 heb ik tot heden lesgegeven op de muziekscholen van Assen (ICO), Emmen (CQ), Hoogezand (Kielzog), Leeuwarden (Parnas) en Groningen (Stedelijke Muziekschool).

 

Bij zowel de lessen klassiek/akoestisch gitaar als electrisch gitaar volg ik de gangbare methoden, maar is er ook ruimte voor eigen wensen en inbreng van de cursisten. Iedere cursist is immers verschillend, elk heeft zijn eigen tempo, mogelijkheden en voorkeuren. Daar doe ik dan graag iets mee!

 

De meest ideale lesvorm is de individuele les: die biedt optimale persoonlijke aandacht. Kies dan voor 20, 30 of 40 minuten per week. Maar ook andere lesvormen zijn mogelijk: bijvoorbeeld met zijn tweeën in 30 minuten (of langer). 

 

Voor overleg over lestijden, lesduur en prijzen - en alle overige vragen - kun je contact met me opnemen via het contactformulier! (zie onder)  

 

Naast het lesgeven heb ik ook altijd veel als uitvoerend musicus gewerkt: in bands, ensembles met klassieke en moderne muziek, theater- en kindervoorstellingen, musicaltoernees. Ik werkte mee aan CD-producties, schreef en schrijf muziek voor allerlei stijlen en bezettingen. Het is heel leuk en dankbaar om in mijn lessen al deze speelervaring over te dragen, en zo mijn cursisten steeds weer een stapje verder te kunnen helpen op het muzikale pad.

 

En oh ja: ik bespeel nog een aantal andere snaarinstrumenten zoals mandoline en portugese fadogitaar. Ook wie daar interesse in heeft, kan ik een eind op weg helpen.

 

Eelde-Paterswolde
Groningen

Norg
Peize
Roden
Zuidlaren
gitaarles

BERT HEIKEMA GEEFT LES IN:
Eelde-Paterswolde

Groningen

Norg

Peize

Roden

Zuidlaren

 

NEEM CONTACT OP MET BERT HEIKEMA

Uw gegevens zijn verzonden!

bottom of page