top of page
Liesbeth Korpershoek.jpg

Liesbeth Korpershoek

(ZANG)

Als kind was zingen het liefste wat ik deed. Op de lagere school bij het zingen in het kerkkoor en later in de schoolmusical was ik door mijn enthousiasme luid en duidelijk boven de rest uit te horen. Toch koos ik om eerst vioollessen te nemen op mijn 8e jaar. Het lag voor de hand want mijn moeder was eerste violiste in het Noord Nederlands Orkest, waar ook mijn vader werkzaam was als contrabassist.

Als puber speelde ik in het Frysk Jeugd Orkest en daar ervaarde ik dat samen muziek maken het mooiste is wat er is.

 

Ik heb na mijn afstuderen als Uitvoerend Musicus jazz-zang (met als bijvak klassiek zang) aan het Haagse Koninklijk Conservatorium mijn eigen band gehad waarmee ik rond toerde in binnen- en buitenland. Daarnaast zong ik in verschillende projecten bij professionele koren en muziektheatervoorstellingen. Momenteel zing ik bij het vocale kwartet The Serenade Sisters en ben ik zangeres van het Lac Ensemble, waarvoor ik ook de liederen schrijf.

 

Naast zangdocent ben ik in 2008 ook als logopedist afgestudeerd. Lesgeven en werken als paramedisch therapeut heeft vele overeenkomsten. De nadruk ligt op het coachen, uitdagen en mensen bewust te maken en vanuit hun kracht te laten groeien. Iemand gewoonweg beter te laten spreken of zingen. En hierin heb ik aandacht voor: lichaam, klank, ademstroom, uitspraak, presentatie, improvisatie en tekstbeleving. Dit in combinatie met de vele stemmethodieken die ik ken vanuit de studies in zang en logopedie.

En dat maatwerk in het coachen vind ik erg leuk om te doen!

 

Ik ben van 2010 tot 2020 als docent verbonden geweest aan de Hanzehogeschool in Groningen waar ik les gaf in zangtechniek, ensemblezang, muziektheorie en logopedie (stemtraining en expressie).

 

Is zingen ook het liefste wat jij doet en wil je je hierin ontwikkelen? Per 1 september 2021 zal ik de lessen zang (pop, jazz, klassiek, musical, folk, singer-songwriting, kleinkunst) voor Klankrijk Drenthe gaan verzorgen.

Assen
Rolde
 

LIESBETH KORPERSHOEK GEEFT LES IN:

Assen

Rolde

 

NEEM CONTACT OP MET LIESBETH KORPERSHOEK:

liesbeth.korpershoek@gmail.com

:

bottom of page