top of page
docent Hanneke van Ulsen vioolles

Hanneke van Ulsen

(VIOOL)

Assen
Groningen
Roden

 

Vanaf mijn 9e jaar speel ik viool. Indertijd wilde ik viool of harp gaan spelen, maar aangezien er in de verre omtrek van het dorp waar ik opgroeide geen harpleraar te vinden was is het viool geworden en ik heb er geen moment spijt van gehad!

 

Tijdens mijn middelbare schooltijd had ik les van Jo Juda. Mijn professionele opleiding kreeg ik vervolgens aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Leo Boelens en bij Keiko Linale-Wataya aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

 

Na mijn studie verhuisde ik naar Groningen, waar ik een vioollespraktijk begon en verder actief was als freelance violiste, o.a. in het NNO. Vanaf de oprichting maakte ik deel uit van het Artemiss (strijk)kwartet, met welk ensemble we diverse masterclasses hebben gevolgd.

 

Thans ben ik concertmeester van het Nieuw Philharmonisch Orkest in Groningen, violiste in het Arcobaleno pianokwartet en speel ik regelmatig in diverse ensembles (o.a. in Bach cantates).

 

Naast mijn privepraktijk in Groningen ben ik als viooldocente van 1993 tot 2014 verbonden geweest aan het ICO in Assen en in Roden. Ik geef vioolles aan beginners en gevorderden van alle leeftijden en ik vind het een uitdaging om iedere leerling in zijn of haar tempo zo goed mogelijk viool te leren spelen. Bij heel jonge kinderen verwacht ik dat een ouder meekomt naar de les, zodat het kind thuis geholpen kan worden met oefenen. Zoals bij elk instrument is thuis studeren (ongeveer een half uur per dag) noodzakelijk om tot een goed resultaat te komen.

 

De viool is zeer geschikt als instrument in allerlei ensembles, van duo tot groot orkest; in mijn lessen besteed ik ook veel aandacht aan samenspel. Jaarlijks vinden er 1 a 2 voorspeelavonden plaats.

HANNEKE VAN ULSEN GEEFT LES IN:

Assen

Groningen

Roden

 

NEEM CONTACT OP MET HANNEKE VAN ULSEN

Uw gegevens zijn verzonden!

bottom of page