top of page
Foto Pauline.JPG
schilderijlijst_transparant_04.png

Pauline Westen

(HOBO)

Wat ik het allerleukste vind? Mensen in hun kracht zetten. Leerlingen zo mooi mogelijk hobo leren spelen. Iedereen vindt de klank prachtig, maar denkt dat het een heel moeilijk instrument is om te bespelen. Dat is een groot vooroordeel. Iedereen kan hobo leren spelen, en dat is dus mijn allerleukste uitdaging: zoveel mogelijk mensen zelf laten ervaren hoe leuk het is en ook hoe fijn het is om anderen te laten genieten van de hobo en haar klank zowel solistisch als in een orkest.

Het mondstuk is een dubbelriet. Je blaast tussen de opening van twee samengebonden rietblaadjes een luchtstroompje waardoor het riet gaat trillen. (Dat voel je in het begin ook echt) Vanaf 8 jaar kan je beginnen met hobospelen. De rieten kan ik aanpassen aan de speler. De hoboïst stemt het orkest omdat de klank heel doordringend is zodat iedereen het goed kan horen. Ik zeg altijd: je bespeelt een zanginstrument, je moet zogenaamd meezingen met de melodie, en dan ontstaat er een prachtige ontroerende klank.

Wie ben ik: Ik ben Pauline Westen, afgestudeerd in 1987 aan het conservatorium in Zwolle en sindsdien werkzaam als musicus en hobodocent. Ik woon in Dalen, en op dit moment geef ik les in Emmen en in Kampen en ik wil graag in Assen een nieuwe hobopraktijk gaan starten. Naast hoboles geven en musiceren ben ik programmeur van de klassieke muziekserie in de Grote Kerk in Emmen en sinds een paar jaar ben ik tevens gecertificeerd  coach en vertrouwenspersoon. Mensen in hun kracht zetten dus. Mijn leerlingen en ook iedereen in mijn omgeving. De mens staat centraal, en de muziek en de hobo zijn prachtige ‘tools’.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gratis proefles!

Assen
 

PAULINE WESTEN GEEFT LES IN:

Assen

NEEM CONTACT OP MET PAULINE WESTEN:

paulinewesten@gmail.com

:

bottom of page