docent Henk Puister accordeonles keyboardles
docent Henk Puister accordeonles keyboardles

Henk Puister

(ACCORDEON & KEYBOARD)

 

Op de muziekschool in Delfzijl volgde ik mijn eerste accordeonlessen bij een van de eerste officieel opgeleide docenten voor dit instrument : dhr. E. Orsel. In Groningen studeerde ik daarna aan het conservatorium bij dhr. E. Spelde.

Tijdens deze studie werd ik gevraagd les te geven aan de toenmalige muziekschool Westerkwartier. Dit is nu : www.kunst-bedrijven.nl.

 

Vrij snel na het behalen van mijn diploma aan het conservatorium werd ik als dirigent gevraagd om voor het accordeonorkest Neptunus te gaan staan (www.accordeonorkestneptunus.nl). Tegenwoordig repeteert het orkest in muziekcafé Engelbert. 

 

Al ver voor mijn studie te Groningen raakte ik geboeid door een toen nieuw ontwikkeld instrument waar tot dan toe ongehoorde klanken uit tevoorschijn werden getoverd : de synthesizer. Uit dit instrument ontwikkelde zich later het nu zeer populaire instrument : keyboard.

Na mijn studie accordeon volgde ik aan het conservatorium in Enschede de opleiding tot docent keyboard. In Utrecht heb ik later nog de opleiding Programmeerbare Elektronische Muziekinstrumenten gedaan.

 

Als accordeonist/toetsenist speel ik regelmatig mee op CD’s van regionale artiesten of in diverse ensembles. Verder speel ik o.a. in de TexMex groep Tekielja en het Gipsy Jazzorkest Jazzterdays.

 

Behalve zelf muziek maken is een passie van mij het opleiden van nieuwe enthousiaste muzikanten! Dit is ook mijn missie : leerlingen zolang enthousiast te houden dat ze na hun studie bij mij voldoende bagage hebben om of als thuisspeler of in groepsverband zelfstandig te kunnen functioneren. En op deze manier een hobby hebben die ze hun hele leven plezier kan geven.

Ik heb inmiddels vele leerlingen mogen opleiden die ook na hun studie hun weg hebben gevonden in de muziekwereld door te spelen in verschillende bands of ensembles.

 

H.Puister (keyboard/digitale piano/accordeon) is ex-docent van het ICO te Assen. Hij is nu werkzaam binnen Klankrijk Drenthe en voor www.kunst-bedrijven.nl  (Leek/Zuidhorn/Tolbert/Marum) en SMG (www.muziekonderwijsgrootegast.nl)

Tel. : 050-3116385

HENK PUISTER GEEFT voor Klankrijk Drenthe les in:

Assen (do, vr)

Eelde/Paterswolde (do)

Roden (in overleg)

 

NEEM CONTACT OP MET HENK PUISTER

Assen
Eelde/Paterswolde
Grootegast
Leek
Marum
Roden
Tolbert
Zuidhorn
accordeonles keyboardles
keyboardles

Uw gegevens zijn verzonden!