docent Francis Nederhoed pianoles

Francis Nederhoed

(PIANO)

 

Muziek is een niet weg te denken onderdeel van mijn leven. Mijn ouders luisterden veel naar muziek en gaven mij de kans om een muziekinstrument te leren bespelen. Ik koos voor de piano, was daar veel mee bezig, maar ook andere vormen van muziek trokken me aan.

 

Zo stond ik al heel jong voor allerlei koren en gaf hier en daar een pianoles. Ik vond het heerlijk en kon er alles in kwijt. Mijn toenmalige pianolerares vroeg of het conservatorium niets voor me was.

 

Ik werd aangenomen voor de opleiding Schoolmuziek aan het conservatorium te Groningen. Later zouden daar de studies Koordirektie en Piano bijkomen. In 1985 had ik alle opleidingen voltooid.

 

Door de bundeling van deze opleidingen heb ik altijd veel verschillende activiteiten naast elkaar gedaan. Ik gaf les aan de muziekschool te Hoogezand-Sappemeer; muziekschool de Wâldsang te Buitenpost, het ICO te Assen, en aan het Willem Lodewijk Gymnasium te Groningen. Daarnaast leidde ik enkele kamerkoren.

Aan het ICO heb ik, sinds 1980, uiteenlopende cursussen gegeven, zoals AMV, kinderkoor, vrouwenkoor, kamermuziekensemble, diverse koorprojecten (zowel klassieke als lichte muziek) en pianoles.

 

Als pianodocent verbonden aan Klankrijk Drenthe geef ik momenteel pianolessen aan kinderen en volwassenen: zowel beginners als gevorderden. Daarnaast dirigeer ik een vrouwenkoor.

 

Het is voor mij heel belangrijk om de passie die ik voel voor muziek, over te brengen op mijn leerlingen, ze te laten ervaren wat muziek voor je kan betekenen in je leven. Door de lessen zul je leren jezelf uit te drukken in muziek.

 

Iedere leerling krijgt een individuele benadering, ik gebruik nooit één methode, maar bekijk wat goed bij iemand zou passen en waar de interesses van iemand liggen. Na de eerste beginselen van het pianospel komt er ruimte voor de ontwikkeling van muziekstijlen die de leerling zelf kiest (klassiek, pop, blues etc)

 

Het enthousiasme en speelplezier bij de leerling zijn de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle ontwikkeling. Er is in de lessen veel aandacht voor samenspel en waar mogelijk wordt er, samen met de andere collega’s van Klankrijk Drenthe, ruimte geboden voor ensemblespel. Jaarlijks is er een uitvoering, waar leerlingen zich kunnen presenteren.

 

Voor verdere informatie kunt u contact met me opnemen via het CONTACTFORMULIER.

 

FRANCIS NEDERHOED GEEFT LES IN:

Assen

Rolde

Westerbroek

Zuidlaren

 

NEEM CONTACT OP MET FRANCIS NEDERHOED

Assen
Rolde
Westerbroek
Zuidlaren
pianoles

Uw gegevens zijn verzonden!