top of page
docent Else Marijke Schot pianoles keyboardles

Else Marijke Schot

(KEYBOARD & PIANO)

Assen
Groningen
Vries

 

Muziek is in staat rust te geven, plezier, bezieling, speelsheid, inspiratie, schoonheid, troost en zet aan tot creativiteit. Muziek in je eentje of met zijn allen, maakt je een rijker mens!

 

Veelzijdig musicus:

Ik geef piano- en keyboardlessen en workshops voor beginnende leerlingen “Toetsenkids”  in Assen, Vries en Groningen: voor info klik hier. Te Assen is de workshop “Toetsenkids” o.a. in het kader van Oktober Kindermaand: dan kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd toetsinstrumenten ontdekken. Deelname is gratis!
Ook voor het basisonderwijs geef ik, “Toetsenkids”, o.m. via het ICO,  en daarnaast ook “Ukulele spelen met zingen” en andere thema-gerichte workshops.

Ook peuters en kleuters genieten van muziek en beweging, in workshops op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Via K&C Drenthe verzorg ik in de gemeente “Noordenveld” een heel jaar muzieklessen in groep 3/4, en maak ik hopelijk onderwijzers enthousiast in een bijscholing “Muziek en het Jonge Kind”.


Ik speel ook viool en keltische harp, en componeer (o.m. spirituele liederen.) Ik speelde jaren in twee klezmerbands (“Drowsey Maggie” en “Freilach”) en stelde een “sanghliedboek” samen van liedjes om te gebruiken in een meditatieve setting. Verder ben ik als cantor/pianist enige tijd verbonden geweest aan de Pepergasthuiskerk te Groningen.

 

Workshops mantra-zingen met live begeleiding van harp, monochord, piano en klein slagwerk verzorgde ik o.a. in spiritueel centrum “De Poort”  te Groningen. Deze workshops kunnen ook op andere lokaties gegeven worden. Heeft u belangstelling? Laat het me weten via het contactformulier.

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Jonge kinderen vanaf 5 jaar –  Mijn hart gaat uit naar jonge kinderen: ik geniet van hun openheid, speelsheid.  Dat houd mij ook jong!  Ik geef op een speelse manier piano- en keyboardles vanaf 5 jaar. Wil je kennismaken met piano- of keyboard? Dat kan ook via “Toetsenkids”: een introductieworkshop van 10 lessen  vanaf 2 leerlingen voor kinderen van de basisschool , zie ook onder “Cursussen”.

Omdat ik ook coach ben, kan ik ook thema’s uitwerken m.b.v. muziek: ik werkte met leerlingen aan zelfvertrouwen, je durven uiten en presenteren, ontspanning. Ook begeleid ik graag getalenteerde kinderen naar festivals en naar het conservatorium.

Kleurmethode voor mensen met een lichamelijk/verstandelijke beperking

Op het Zwolse Conservatorium verdiepte ik mij in het “spelen met kleur” - een methode via notatie in kleur. Via deze methode gaf ik les aan kinderen met het Downsyndroom en aan mensen met een lichamelijk/verstandelijke beperking. In 9 lessen stimuleerde ik een jonge vrouw met zanglessen en maakte met haar een tekst op een lied van Marco Borsato om te zingen tijdens een congres ”Lastige ouders en ideale hulpverleners”.

Pubers en jong volwassenen

Wil je je eigen keuze maken in wat je wilt spelen? Bij mij krijg je de ruimte: (Licht) klassiek, pop, of het leren van akkoorden? Zing je graag en wil je jezelf begeleiden? Wil je je eigen muziek componeren? Vanaf mijn pubertijd componeer en zing ik. Ik help je graag verder!

Volwassene / Oudere beginner
Je bent nooit te oud om te leren - het leven biedt steeds nieuwe mogelijkheden om je te verdiepen of te verbreden. Heb je eerder les gehad en wil je de draad weer oppakken? Heb je al langer de wens om te beginnen met piano/keyboard-spelen? Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van volwassenen en starten op oudere leeftijd.

 

Talentontwikkeling

Talent kan zich onder mijn leiding ontwikkelen: leerlingen wonnen prijzen in het Haydn- en Prinses Christina Concours, deden mee aan het Peter de Grote Festival of het compositieconcours van het Nederlands Blazersensemble, en vonden hun weg naar het conservatorium.

 

Gratis proefles
Kennismaken doe ik graag door middel van een gratis proefles! Graag hoor ik van je via het onderstaande contactformulier of via tel. 06 – 22117497.

 

​Studie en passie
Ik studeerde piano aan het Gronings Conservatorium en keyboard aan het Alkmaars Conservatorium. Als bijvakken koos ik voor zang en viool. Verder heb ik een bevoegdheid AMV ( Algemene Muzikale Vorming) en “Muziek op schoot” (cursussen voor jonge kinderen tussen 6 mnd. en 4 jaar en een ouder/verzorger.)

 

Lesgeven was meteen al een passie. Al meer dan 40 jaar geniet ik van het doorgeven van muziek: op muziekscholen, in eigen praktijk, op basisscholen, in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Ook gaf ik bijscholingen aan onderwijzend personeel en ouderavonden over muziek. Ik was kort hoofd vakgroep toetsen aan het ICO.

 

Je leven lang kun je jezelf ontwikkelen. Naast muziek bekwaamde ik me tot coach/trainer en (bedrijfs) masseuse, en verdiepte ik me in meditatie en mindfulness.

Tijdens de Pulsar Academie “De Voorde” leerde ik o.a.mijn talent ontdekken en in te zetten. Mijn talent is “creatieve verdieper” en ik hoop dat ik kinderen en volwassenen mag begeleiden om hun eigen talent te ontdekken en vorm te geven in muziek.

 

ELSE MARIJKE SCHOT GEEFT LES IN:

Assen

Groningen
Vries

 

NEEM CONTACT OP MET ELSE MARIJKE SCHOT

pianoles keyboardles

Uw gegevens zijn verzonden!

bottom of page