docent Carel Emmerink gitaarles

Carel Emmerink

(GITAAR AKOESTISCH)

 

Aanvankelijk speelde ik als gitarist in meerdere popbands van Groningen. Later werd mijn interesse gewekt voor de klassieke gitaar, na het horen van een album van Andres Segovia die o.a. een aantal leerstukken (etudes) had opgenomen en een gitaarbewerking van de Chaconne van Bach. Dit inspireerde mij om een vakopleiding te volgen waarmee je helemaal bezig kunt gaan met deze mooie muziek.

 

In 1974 startte ik mijn gitaarstudie bij Willem van Lier aan het Gronings Conservatorium, in 1979 behaalde ik mijn einddiploma. Ik gaf intussen al les aan de muziekschool te Haren en later ook aan het IVAK te Delfzijl en het ICO te Assen. Tijdens mijn studie verdiepte ik mij tevens intensief in het bespelen van de luit. Lange tijd trad ik daarmee regelmatig op, in diverse oude muziek-ensembles.

 

Bij het lesgeven is het voor mij altijd een uitdaging geweest om datgene wat een leerling in zich heeft tot volle bloei te brengen. Het plezier wat de leerling heeft, geeft mij veel voldoening - en motivatie om hem / haar steeds verder te brengen. Of het nu klassiek is, latin pop, blues of opwekkingsmuziek: steeds stemmen we samen de muziekkeuze af en het leertempo, rekening houdend met ieders persoonlijke omstandigheden. Vanzelfsprekend is de didactische aanpak volgens verantwoorde methodieken.

 

Vanaf september 2013 ben ik verbonden aan Klankrijk Drenthe. Graag geef ik informatie over aanschaf van het instrument, kosten, lestijd etc.

 

Naast lessen akoestisch gitaar geef ik ook lessen luit, en ook daar heb ik uiteraard informatie over.

 

CAREL EMMERINK GEEFT LES IN:

Annen

Assen
Westerbork

Zuidlaren

 

NEEM CONTACT OP MET CAREL EMMERINK

Annen
Assen
Westerbork
Zuidlaren
gitaarles

Uw gegevens zijn verzonden!